Hazır Döner siparişi vermek veya hazır döner hakkında bilgi almak için 0551 2112267 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
Hazır Döner Nedir?
Hazır döner dediğimiz ürün, devlet tarafından denetlenen fabrikalarda üretilen dondurulmuş olarak işletmenize getirilen pişirilip kullanılmaya hazır olan dönerdir.
Hazır Döner Çeşitleri Nelerdir?
Hazır döner üretim açısından ikiye ayrılır;
1- Çiğ baton döner: döner ocağında pişirilip servis edilecek şekilde döner şişine takılmış dönerdir.
2- Pişmiş döner: döner imalatı yapılan fabrikada çiğ baton dönerin, döner ocağında pişirilip kesildikten sonra dinlendirilip dondurulmuş olan dönerlere denir. Bu ürün pişmiş ve kesilmiş bir döner olduğu için ızgarada veya tavada veya fırında ısıtarak müşterinize sunabilirsiniz.
Hazır döner üretim hammadesi açısından üçe ayrılır;
1- Hazır et döner: Dana etinden yapılan dönerdir. İçindeki dana eti ve dana kıyması oranına göre değişiklik göstermesine rağmen ağırlıklı olarak %100 dana etinden olan et dönere "yaprak döner", %10 dana etinden %90 dana kıymasından yapılan dönere "kıyma döner" denir. İşletmenizde satmak istediginiz ürüne göre kullanmanız gereken et döner çeşidi farklılık gösterebilir. Hangi et döneri kullanmanız gerektiği konusunda 0551 2112267 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.
2- Hazır tavuk döner; tavuk etinden yapilan dönerdir. %100 göğüs etinden, %100 tavuk but etinden veya but, göğüs karışık yapılabilir. İşletmenizde satmak istediğiniz tavuk döner çeşitleri ve fiyatları hakkında bilgi almak için 0551 2112267 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
Kullandığım hazır dönerde nelere dikkat etmeyelim?
Kullandığınız dönerde ilk dikkat etmeniz şey dönerden önce döner üreticisinin üretimle ilgili tüm belgelere sahip olup olmadığıdır. Et ürünlerinde merdiven altı üretimler sizi zaman zaman zor durumda bırakabilir. Daha sonra bakmanız gereken hazır döneri işletmenize getiren firmanın iş disiplinidir. Çünkü özellikle çiğ baton döner zamanında gelmezse, müşterilerinize karşı zor durumda kalırsınız. Döner üreticisi firma ve döner dağıtıcısı firmayı onayladığınızı düşünüyorsanız sıra döneri incelemeye gelmiştir. Çiğ baton dönerde dikkat etmeniz gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:
1- Döner, döner şişine doğru sarılmış mı? Döner ocağındaki dönere uzaktan baktığınızda güzel gözükmeli, çünkü müşterileriniz dönerin tadından önce dönerinizin görüntüsüne bakacaklar.
2- Döner piştikten sonra tadı nasıl? Dönerin tadını sıradan 10 kişiye denettirin, en az yedi kişinin onayını alıyorsanız, bu ürünü satmaya devam edin. Sakın bu döner tadım işini gurme olduğunu söyleyenlerle yapmayın! Neden mi? Nedeni konusunda 0551 2112267 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.
3- Döner firesi ne kadar? Kullandığınız döner siz de yapsanız ateşin karşısında fire verir? Fire için döner ocağı tezgahının alt kısmında kalan sıvı miktarına veya pişerken havaya uçan sıvı miktarına bağlıdır. Siz piyasa şartlarına göre daha ucuz hazır döner aldığınızı düşünürken firesi nedeniyle size daha pahalıya gelebilir? Döner firesi ve hesabı konusunda 0551 2112267 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.
Hazır döner fiyatları hakkında bilgi almak için 0551 2112267 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Bu yazımızda hazır döner fiyatları mevsimsel değişimleri inceleyeceğiz. Hazır et döner ve hazır tavuk döner fiyatlarında nelere dikkat etmeliyiz? Hazır tavuk döner fiyatları : Hazır tavuk fiyatlarında, hazır döner fabrikaları fiyatlarını incelerken, tavuk dönerin tavuğun neresinden yapıldığı önemlidir. Hazır tavuk döner, %100 göğüs etinden, %100 tavuk but etinden veya tavuk but eti ve tavuk göğüs etinden karışık yapılabilir. %100 göğüs etinden yapılan hazır tavuk döner firesi daha az, kesimi daha kolaydır. %100 tavuk but etinden yapılan hazır tavuk dönerin tadı daha güzel fakat firesi daha fazla ve kesim yaparken dökülme ihtimali daha yüksektir. Tavuk but ve tavuk göğüs etinden karışık yapılan dönerde but oranını %30 u geçmemesi tat, fire, dökülme açısından daha iyidir. Yalnız but fiyatlarındaki mevsimsel değişiklik (özellikle mangal sezonunda hızla artan fiyatlar) nedeniyle özellikle haz...
Yorumlar
Yorum Gönder